Izlasci

Enoy in Holiday

Aktivnosti u okolici

Ova lista događanja može se promijeniti iz godine u godinu, pa je uvijek dobro provjeriti aktualne informacije o događanjima prije posjeta Zadru.

Ovaj festival je posvećen avanturističkom i outdoor stilu života te se održava u proljeće. Uključuje različite sportske aktivnosti poput trčanja, biciklizma, penjanja i ronjenja.

Ovo je kulturno događanje koje se odvija tijekom ljeta. Zadar se pretvara u veliku pozornicu s različitim koncertima, izložbama i kulturnim predstavama koje traju cijelu noć.

Morske orgulje su jedinstvena arhitektonska instalacija koja proizvodi zvukove pomoću valova mora, a Pozdrav suncu je veliki solarni panel koji stvara svjetlosne efekte. Oba su popularna odredišta za turiste i posjetitelje.

Sukošan je idealno smješten nedaleko od Zadra, jednog od najvažnijih gradova u regiji. To znači da lako možete posjetiti Zadar i istražiti sve što taj povijesni grad nudi. Možete prošetati po slikovitim ulicama starog grada, posjetiti Zadarsku katedralu, razgledati rimske ostatke na Forumu i uživati u bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini grada.

Sukošan, mjesto pored grada Zadra

Ovaj festival posvećen je vinu i održava se u rujnu. Posjetitelji mogu kušati razna vina iz regije Zadra, sudjelovati u radionicama i uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi.

Održava se tijekom ljetnih mjeseci i nudi raznolik program kazališnih predstava, koncerata, plesnih izvedbi i drugih kulturnih događanja.

Zadar je poznat po svojoj košarkaškoj tradiciji, pa se svake godine održava međunarodni turnir u košarci. Ovo je prilika za gledanje kvalitetnih utakmica i praćenje talentiranih mladih igrača.

Sukošan

Sukošan je mjesto koje kombinira prirodnu ljepotu Jadranskog mora, prekrasne plaže, bogatu gastronomsku ponudu i blizinu povijesnog grada Zadra. Bez obzira tražite li opuštajući odmor na plaži ili želite istražiti lokalnu kulturu i povijest.